Презентація нового роману Макса Кідрука

2 листопада 2019 р. викладачі кафедри української і зарубіжної літератури, які є членами ГО «Інноваційні обрії України» та студенти філологічного факультету відвідали презентацію нового роману М. Кідрука (м. Рівне) «Доки світло не згасне назавжди». Ініціатором зустрічі стала члена правління ГО «Інноваційні обрії України», доцент Землянська А.В.

 

 

Письменник розповів про витоки сюжету книги, прототипів головних образів, ті наукові факти, які вплинули на його творчу уяву та стали основою фантастичної лінії твору. Особливістю презентованого художнього тексту є доповнена реальність, яка виринає на сторінках за допомогою використання сучасних комп’ютерних технологій: це можливість «оживити» місця дії, побачити нелінійний розвиток сюжету, що значно поглиблює суть окремих епізодів, і навіть поспілкуватися з окремими персонажами. На думку автора, це значно підсилить інтерес молоді до читання літератури, насамперед вітчизняної. На зустрічі також було представлено молодого автора-початківця Ю. Даценка та його роман «Пастка для різника».

 

На презентацію завітали небайдужі жителі м. Мелітополя, вчителі та учні КЗ «Мелітопольський ліцей-інтернат» ЗОР, ліцею №5, ЗОШ №8, КЗ «Мелітопольське училище культури» ЗОР та ін., а також делегація викладачів і студентів Бердянського державного педагогічного університету. Цікава і змістовна розповідь письменника М. Кідрука викликала безліч запитань і про його книги, і про сам процес їх написання. Присутні дізналися багато нового про сучасний літературний процес і творчість митця.

 

 

Наприкінці зустрічі відвідувачі змогли особисто поспілкуватися з письменниками, зробити фото та взяти автографи.

 

Інформацію підготувала доцент Землянська А.В.