Відкрита лекція з курсу «Філологічна медіаграмотність»

Члени громадської організації «Інноваційні обрії України» працюють або навчаються у закладах освіти різного рівня. Вони займають активну позиції на науковій та освітянській ниві, популяризують національні традиції у сучасних умовах.

07.11.2019 відбулася відкрита лекція з курсу «Філологічна медіаграмотність» (викладач Шаров С.В.) на тему: «Маніпуляції в медіа» для студентів філологічного факультету.

 

 

Лекція стосувалася таких актуальних на сьогодні понять як маніпуляція, медіа, фейк, факчек тощо. Під час лекції були застосовані інтерактивні форми роботи, які полягали у діалозі між викладачем та студентами на тематику лекції, висловленні власної думки на ті чи інші події.

Мультимедійна презентація, яка супроводжувала лекцію, дозволила ознайомитися із прикладами фейкових новин, які «облетіли» соціальні мережі та швидко зібрали численну кількість «лайків».

 

 

Звісно, студенти дізналися і про способи захисту від неправдивої інформації, на які моменти у новинах слід звертати увагу, щоб виявити неякісну інформацію.

Інформацію підготував доцент Шаров С.В.