Франція пропонує стипендії магістрам та аспірантам

Французький уряд оголосив конкурс на отримання стипендій для навчання в магістратурі або аспірантурі на 2021/22 навчальний рік.

Учасники програми зможуть отримати стипендії в магістратурі за будь-якою дисципліною, тривалістю від 5 до 9 місяців (у розмірі 700 євро на місяць), або в аспірантурі під французько-українським подвійним науковим керівництвом для роботи над дисертацією: три наукові стажування по 3 місяці впродовж 3 років (у розмірі 1415 євро на місяць).

Щоб узяти участь у конкурсі, претенденти мають бути громадянами України віком до 30 років і мати диплом про вищу освіту українського навчального закладу.

Критерії надання стипендії: високий рівень академічної підготовки кандидата, якісний та аргументований навчальний проєкт з обґрунтуванням професійної орієнтації, розробка індивідуального студентського проєкту в рамках уже наявного або новоствореного французько-українського проєкту співпраці в освітній або науковій сфері.

Окрім того, важливим критерієм є володіння французькою та/або англійською мовою залежно від навчального проєкту.

Окрім щомісячної стипендії протягом місяців навчання у Франції, переможці конкурсу отримають статус стипендіата французького уряду, який дає право на звільнення від оплати за розгляд документів на студентську візу, звільнення від оплати за зарахування до державних установ Міністерства освіти, досліджень та інновацій Франції (наприклад, до університетів).

Також стипендіати отримають допомогу в пошуку студентського житла в гуртожитках, соціальне та медичне страхування на період навчання та підтримку Campus France в організації перебування в країні та в адміністративних процедурах з персональним координатором у Франції.

Подача документів на конкурс триватиме до 21 березня 2021 року.

Оголошення результатів конкурсу – у середині червня 2021 року.

 

Джерело: Osvita.ua