Участь в онлайн-зустрічі «Як зміниться вища освіта після карантину»?

06 травня 2020 р. в дистанційному форматі відбулась зустріч Олега Шарова – генерального директора директорату вищої освіти і освіти дорослих з різноманітними зацікавленими особами, яким не байдужа ситуація в країні після карантину. Від кафедри української і зарубіжної літератури на зустрічі були присутні Шаров С.В. та Шарова Т.М.

 

 

Попередньо щоб отримати лінк на зустріч в онлайні, необхідно було заповнити анкету, де обов’язковими полями були: прізвище та ім’я, навчальний заклад за основним місцем роботи,  посада, вчене звання, науковий ступінь. Також в анкеті можна було поставити питання, на яке під час онлайн-зустрічі можна було почути відповідь від Олега Шарова, представника МОН України. Приємно те, що Олег Шаров компетентно надавав вичерпні відповіді на різноманітні питання, послуговуючись при цьому на нормативну базу.

Підключитися до онлайн-зустрічі можна було а допомогою програмного забезпечення Zoom, Facebook. Слід акцентувати увагу, що бажаючись взяти участь у заході виявилось дуже багато. Перших 100 учасників зустрічі було додано до розмови в Zoom, а інші – більше 500 мали можливість перегляду прямої трансляції відео в системі Facebook.

 

 

Актуальними виявилися питання щодо завершення навчального року в дистанційному режимі, початку нового навчального року, проходження державної атестації здобувачів вищої освіти в дистанційному режимі, а також особливостей інформаційної компетентності науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. 

У подальшому такі зустрічі будуть проводитися з різноманітними посадовцями від МОН з метою роз’яснення ситуації в вищій освіті.

 

Інформацію підготував доцент Шаров С.В.