Для вчителів української мови створили онлайн-курс

едагогів запрошують безкоштовно пройти онлайн-курс «Викладання української в класах із навчанням мовами національних меншин», розроблений проєктом «Навчаємось разом» спільно зі студією онлайн-освіти EdEra.

Курс стане в пригоді вчителям, які хочуть опанувати нові стратегії викладання української мови як державної (другої), і тим, хто бажає стати наставником своїх колег.

Також матеріали курсу можуть бути цінними для освітніх управлінців, студентів педагогічних закладів вищої освіти та батьків.

За словами розробників курсу, знання мови є частиною життя кожної людини.

«Професійне ж завдання вчителів української мови та літератури не просте. А викладання української мови як другої – не просте в квадраті. Саме тому за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії, підтримки Міністерства освіти і науки України проєкт «Навчаємось разом» та студія онлайн-освіти EdEra створили цей курс», – зазначає керівник проєкту «Навчаємось разом» Арто Ваахтокарі.

Опрацювавши курс, його учасники отримають відповіді на питання, як створити сприятливе середовище для вивчення другої мови, які стратегії залучення учнів до виконання завдань обрати.

Також учасники дізнаються, якими є особливості вивчення української мови під час дистанційного навчання та як підтримувати учнів і створювати для них навчальні можливості.

Курс складений з 6 модулів і передбачає додаткові матеріали в зручному форматі, практичні завдання, тести. Усі, хто пройде його до кінця та складе фінальне тестування, отримають сертифікат (20 годин). 

 

Джерело: Osvita.ua