Використання сучасних методiв на заняттях зi світової лiтератури

Окремі члени громадської організації «Інноваційні обрії України» є викладачами кафедри української і зарубіжної літератури МДПУ імені Богдана Хмельницького. Вони постійно впроваджують нові форми і методи роботи на заняттях з української і зарубіжної літератури. Це сприяє розвитку творчих здібностей, науково-пошукових навичок і критичного мислення у студентів та формуванню нового покоління вчителів української мови та української і зарубіжної літератур.

7 листопада 2019 р. доцентом Землянською А.В. було проведено семінарське заняття за творчістю Дж. Свіфта зі студентами ІІІ курсу філологічного факультету. Заняття мало форму фестивалю туроператорів, які боролися за увагу сучасних гулліверів, яких переконували відвідати саме їх унікальну країну. Із заздалегідь розроблених студентами рекламних буклетів присутні дізнавалися про диковинки Ліліпутії, небезпеки країни велетнів та екстремальний відпочинок серед єху, уточнювали, що краще мати із собою в подорожі до Лапути та які смаколики запропонують в кожній зі згаданих країн. При цьому застосовувались технології створення колажів, кардмейкінгу, макетування буклетів тощо.

 

 

Навчання у такій веселій і пізнавальній формі дозволяє урізноманітнити процес аналізу тексту, поглибити результати навчання студентів, формувати як загальні, так фахові компетентності майбутніх педагогів.

 

Інформацію підготувала доцент Землянська А.В.