Якісна освіта – основа сталого розвитку

15 грудня 2020 р. відбулася онлайн конференція «Влада, бізнес, громада – через призму співпраці до сталого розвитку Запорізької області» в рамках реалізації проекту ПРООН та GIZ «Онлайн освіта для сталого розвитку».

На рівні Запорізької області завідувач кафедри української і зарубіжної літератури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Шарова у якості експерта з розвитку громадянського суспільства представляла інтереси громадських організацій. До заходу долучились представники ГО «Інноваційні обрії України», які одночасно є викладачами Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

 

 

Модератором на заході був Геннадій Устімов, координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Запорізькій області.

 

Під час заходу було представлено 4 доповіді від представників бізнесу, влади та громади Запорізької області. З вітальним словом до представників Запорізької області, учасників онлайн-заходу з цілей сталого розвитку звернулася Катерина Приходько, менеджерка проекту «Онлайн освіта для сталого розвитку» (м.Київ).

 

 

Доповіді на заході представляли такі спікери:

  1. «Бізнесу про сталий розвиток: Економічна вигода від сталих рішень», ІРИНА ЛУПАШКО (м.Київ), старший експерт з розвитку малого та середнього бізнесу, FORBIZ/EU4Business, проєкт технічної допомоги, що реалізується  GFA Consulting Group в партнерстві з GIZ та Berlin Economics (https://berlin-economics.com/).

 

 

  1. "Мобілізація зусиль посадових осіб місцевого самоврядування у досягненні Цілей сталого розвитку", ТЕТЯНА НЕСВАТ (м.Мелітополь), заступник начальника управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради, голова ради правління громадської організації «People.ua», лауреат премії Верховної Ради України (2020) за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування кандидатів, сертифікований експерт з питань місцевого і регіонального розвитку.

 

  1. «Цілі сталого розвитку в регіональній політиці: гендерний аспект», ІННА БОЙКО (м.Запоріжжя), волонтер, громадський діяч, директорка  ЗГО  «Центр розвитку кар’єри «Професіонали», ініціатор та засновник коворкінг-центру підтримки соціальних інновацій, жіночого підприємництва та стартап-кампаній Business Women’s Space (м.Запоріжжя), «Жіноча школа бізнесу» (м.Запоріжжя), сертифікований експерт з питань місцевого і регіонального розвитку.

 

 

  1. «Якісна освіта – основа сталого розвитку», ТЕТЯНА ШАРОВА (м.Мелітополь), кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української і зарубіжної літератури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, секретар Вченої ради МДПУ імені Богдана Хмельницького, координатор освітньо-інформаційного Центру «Інноваційні обрії української словесності, автор більше 140 науково-методичних праць, монографій, посібників, володар  почесної грамоти Кабінету Міністрів України, сертифікований експерт з розвитку громадянського суспільства.

 

 

Під час доповіді Шарова Т.М. додатково розповіла про можливості онлайн платформи ВУМ, на якій розташовані курси з громадянської освіти.

 

 

Захід проводився у межах впровадження проекту «Онлайн освіта для сталого розвитку», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Німеччини, наданої через Німецьке товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

 

 

Інформацію підготувала доцент Тетяна Шарова