Академічне спілкування з нагоди святкування 150-річного ювілею Лесі Українки

18 лютого 2021 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини філологічного факультету в онлайн режимі відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Леся Українка: подолання стереотипів», який було проведено з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

 

До заходу у ролі спікерки було долучено завідувача кафедри української і зарубіжної літератури МДПУ імені Богдана Хмельницького, доцента Шарову Т.М.

 

 

Напрями роботи семінару:

  1. Лариса Косач vs Леся Українка: соціальний та біографічний аспект.
  2. Авторський міф Лесі Українки: проблеми інтерпретації творчості письменниці.
  3. Проблемні питання сучасного лесезнавства.
  4. Методичні аспекти вивчення творчості Лесі Українки.

 

Шарова Т.М. виступила із доповіддю на тему: «Методичні поради сучасному здобувачеві під час вивчення творчості Лесі Українки», подавши на презентації сучасні аспекти вивчення творчості письменниці.

 

 

У межах активної співпраці з Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини до участі в семінарі були долучені майже всі викладачі кафедри української і зарубіжної літератури.

 

Подібні спільні заходи з нагоди святкування ювілейних дат відомих українських письменників свідчать про можливість комунікації фахівців-літераторів в академічному просторі.

 

 

У подальшому вбачаємо участь у спільних проектах та конференціях. Щиро вдячні колегам за проведення науково-методичного семінару на високому академічному рівні!

 

Інформацію підготувала доцент Тетяна ШАРОВА