П’ять найбільш актуальних професій в 2021 році

Ось п’ять перспективних напрямків в 2021 році:

1. Менеджер соціальних мереж

Такі фахівці керують профілями компаній в Facebook, Instagram, LinkedIn і Twitter. Вони можуть працювати на одну організацію, з декількома клієнтами в рамках агентства або самостійно знаходити замовників.

За останні 10 років кількість робочих місць у цій сфері збільшилася на 9%, так як взаємодія компаній з клієнтами відбувається в основному в соціальних мережах. У число обов’язків таких фахівців входить збільшення кількості підписників, взаємодія з клієнтами в інтернеті, розробка стратегій і регулярні публікації в блогах компанії.

Необхідні навички:

  • копірайтинг,
  • базові знання графічного дизайну для створення постів,
  • управління проєктами,
  • стратегічне планування,
  • звітність за показниками зростання.

У міру того як нові соцмережі стають популярними, менеджерам соціальних мереж необхідно швидко освоювати нові навички та адаптуватися до мінливого цифрового ринку.

2. Контент-маркетолог

Контент-маркетологи відповідають за планування, розробку стратегій і створення релевантного контенту, який буде розповідати потенційним клієнтам про бренд і підвищувати конверсію.

По суті, контент-маркетологи – це оповідачі. Як правило, вони прекрасні письменники і вміють створювати історії, які залучають нову аудиторію.

Небхідні навички:

  • копірайтинг,
  • розробка стратегій контент-маркетингу,
  • креативність.

Робота також може включати тісну співпрацю з відеооператорами, графічними дизайнерами та іншими фахівцями для створення різних форм контенту для бренду.

Щоб досягти успіху в цій позиції, вам необхідно володіти винятковими навичками письма і сторітелінгу та чітко розуміти цільову аудиторію.

3. SEO-спеціаліст

Завдання фахівця з пошукової оптимізації (SEO) – поліпшити рейтинг веб-сайту компанії в пошукових системах, таких як Google. Чим вище рейтинг в пошуковій видачі, тим більше конверсія.

Необхідні навички:

  • експертні знання параметрів пошукових систем,
  • аналіз та оптізімація,
  • пошук ключових слів,
  • усунення технічних проблем.

Фахівці з SEO часто працюють разом з контент-маркетологами. У деяких компаніях ці дві позиції об’єднані в одну, оскільки створення оптимізованого контенту є ключовим способом підвищення SEO-рейтингу бренду.

Щоб досягти успіху в якості SEO-маркетолога, ви повинні володіти хорошими технічними навичками в області ІТ, базовими знаннями мов програмування і веб-розробки.

4. Спеціаліст з платного трафіку

Ці фахівці управляють платними рекламними каналами бренду, які зазвичай включають рекламу в соціальних мережах і Google.

Створення і оптимізація платної рекламної кампанії вимагає спеціальних знань і досвіду. З огляду на те, що Google, Facebook та інші платформи постійно змінюють роботу своїх алгоритмів, такий фахівець повинен постійно розвивати свої навички і тримати руку на пульсі останніх змін.

Робота над платними рекламними кампаніями може бути складним завданням через коливання рентабельності інвестицій і великих фінансових вкладень, однак вони також можуть сприяти і зростанню доходів. Тому попит на менеджерів по контекстній рекламі серед роботодавців стає дедалі більшим.

5. Email-маркетолог

Цей напрямок активно розвивається, оскільки email-розсилки – це один з найефективніших інструментів в арсеналі маркетологів. Він дозволяє безпосередньо спілкуватися з аудиторією, залучати потенційних клієнтів і розвивати спільноту. Згідно з даними Campaign Monitor, в 2020 році показник КЕП в маркетингових листах становив 2,6%.

Багато великих компаній вкладають кошти в поштових фахівців через високий рівень залученості та ефективності такого маркетингу. Ці фахівці займаються написанням, налаштуванням і відправкою електронних листів та інформаційних розсилок в базу даних компанії.

Необхідні навички:

  • копірайтинг,
  • дизайн,
  • аналіз даних.

Для сегментації аудиторії і налаштування таргетованої реклами, email-маркетологи використовують платформи для автоматизації маркетингу, наприклад Mailchimp. Потім вони аналізують показники ефективності минулих поштових кампаній, щоб поліпшити наступні.

 

Джерело: https://uaspectr.com