Круглий стіл з академічної доброчесності

Сьогодні мав змогу разом із колегами та здобувачами вищої освіти долучитися до круглого столу «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики». Захід виявився дійсно цікавим та актуальним, під час якого спікери ділилися досвідом щодо дотримання академічної доброчесності, торкнулися законодавчих документів, які містять питання академічної доброчесного тощо.

 

 

Відкрив захід Скотт Вітмар, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні, який наголосив на важливості дотримання академічної доброчесності серед закладів освіти різних країн. На заході був присутній директор в Україні Американських Рад з міжнародної освіти Ярема Бачинський. Модерували круглий стіл Яна Чапайло, координаторка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» та Тарас Тимочко, консультант проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти».

Упродовж майже чотирьох годин близько 300 учасників круглого столу мали можливість почути представників Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Національного університету водного господарства та природокористування, Буковинського державного медичного університету. Спікери розповіли про організаційні та програмні рішення забезпечення академічної доброчесної на базі їх вищих навчальних закладів.

 

 

Цікавими та інформативними були доповіді представників Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергія Квіта та Івана Назарова, секретаря Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталії Піпи. Питанням дотримання академічної доброчесності у закладах освіти була присвячена доповідь освітнього омбудсмена Сергія Горбачова.

Дякую високоповажним спікерам та модераторам за цікавий захід!