Встановлено поріг балів «склав/не склав» у 2021 році

24 червня 2021 року в онлайн режимі з прямою трансляцією в YouTube при Українському центрі оцінювання якості освіти відбулось засідання експертної комісії з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовується під час прийому до закладів освіти.

У якості експерта ГО "Інноваційні обрії України" представляла доктор філологічних наук, професор кафедри суспільно-гуманітарних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Тетяна Шарова.

Члени експертної комісії з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовується під час прийому до закладів освіти розглянули висновки регіональних експертних груп щодо порога «склав/не склав», а також робочої групи Українського центру оцінювання якості освіти щодо статистичних характеристик ЗНО та визначення за методом Ангоффа-Беука певного значення порога «склав/не склав».

За результатами голосування встановлено такий поріг балів «склав/не склав» з української мови у 2021 році – 17 б.

За результатами голосування встановлено такий поріг балів «склав/не склав» з української мови і літератури у 2021 році – 27 б.

 

 

За результатами голосування встановлено такий поріг балів «склав/не склав» з історії України у 2021 році – 27 б.

За результатами голосування встановлено такий поріг балів «склав/не склав» з біології у 2021 році – 22 б.

 

За результатами голосування встановлено такий поріг балів «склав/не склав» з географії у 2021 році – 24 б.

 

Детальна інформація про ЗНО та порогові бали представлена на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням

 

Доктор філологічних наук, професор

кафедри суспільно-гуманітарних наук

Тетяна Шарова