Участь в урочистостях з нагоди Міжнародної премії імені Івана Франка

27 серпня 2021 року з нагоди 165-річного ювілею з Дня народження Івана Франка Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в партнерстві з Дрогобицькою міською радою, Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка та Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі» провели VI урочисту церемонію нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка. Подія відбувалась на Батьківщині Каменяра в Дрогобичі.

 

 

На VI урочистій церемонії нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка були присутні високоповажні гості з різних куточків України, Канади, Польщі, Австрії. До урочистостей долучилась голова правління ГО «Інноваційні обрії України» Шарова Тетяна Михайлівна, професор кафедри суспільно-гуманітарних  наук, професор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

 

 

У 2021 році на звання лауреата претендують троє номінантів:

➢ колективна монографія за ред. АЛЬФРЕДАСА БУМБЛАУСКАСА, САЛЬВІЮСА КУЛЯВІЧЮСА ТА ІГОРЯ СКОЧИЛЯСА – «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі»;

➢ ОКСАНА КІСЬ з монографією «Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти»;

➢ ЛЕОНІД ТИМОШЕНКО з монографією «Руська релігійна культура Вільна. Контекст доби. Осередки. Література та книжність (XVI – перша третина XVIІ ст.)».

 

Високоповажне журі, яке складалося із 12 осіб, що мають науковий ступінь не нижче доктора наук (Dr.Hab) , вчене звання не нижче професора і є незалежними та об’єктивними у відборі лауреата Премії, обрало цьогорічного лауреата.  Найвищу відзнаку в галузі гуманітаристики присуджено професорові Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка – Леонідові Тимошенку.

 

За роки існування на здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка претендували 107 науковців та 11 авторських колективів з України, Австрії, Італії, Канади, Великобританії, Німеччини, США, Фінляндії, Іспанії, Грузії, Ізраїлю, Польщі та Сербії.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА