Вища освіта в Китаї

Вища освіта в Китаї стрімко розвивається. Тут розташовано більше 2 тис. університетів і коледжів, де навчається більше 6 млн. студентів. Система вищої освіти в Китаї передбачає два типи управління університетами: центральнім і провінціальним урядом.

Китай практикує систему ступенів, змодульовану за системою освіти в США. Китайські вузи відкриті для іноземних студентів, тому тут ви можете отримати ступінь бакалавра, магістра і доктора наук.

За даними Міністерства освіти КНР уряд інвестує 4% ВВП країни для покращення системи освіти  і вивчення мови. Вища освіта в Китаї грає значну роль у рості економіки, науковому прогресі і соціальному розвитку країни за рахунок залучення великої кількості талановитих і перспективних абітурієнтів з різних країн для створення сучасного зовнішнього соціального обліку Китаю.

Останнім часом Китай став однією з найпопулярніших країн для навчання серед міжнародних студентів. Він посідає 6-те місце у світі за кількістю уноземних студентів.  В Китай приїжджають навчатися студенти із Південної Кореї, Японії, США, В’єтнаму, Таїланду, Росії, Індії, Індонезії, Франції, Пакистану, Казахстану і країн Африки.

Які вимоги для вступу в вузи Китаю?

Тут є можливість навчання китайською і англійською мовою. Якщо ви прийняли рішення вчитися китайською мовою, то варто врахувати, що вимоги до знання мови досить високі. Для того, щоб вступити на програму бакалавріату, необхідно підтвердити рівень володіння китайською мовою як мінімум на середньому рівні. Що стосується досить популярних і стипендіальних програм, то тут потрібно показати якнайкращі результати.

 

Джерелоhttps://stageup.com.ua