Презентація книги відомої письменниці Ольги Деркачової

24.09.2021 р. у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного відбулася презентація нової книги письменниці з Івано-Франківська Ольги ДЕРКАЧОВОЇ «Пальто британської королеви».

 

 

Зустріч є органічним продовженням заходів у рамках програми академічної мобільності між закладами вищої освіти України. Модератором заходу виступила доцент кафедри суспільно-гуманітарних наук Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА.

 

 

Презентацію відвідали учні та вчителі Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25, ліцею №19, Вищого професійного училища та КЗ «Мелітопольський ліцей-інтернат» ЗОР. Присутні мали змогу переконатися, що ТДАТУ ім. Д. Моторного є не лише освітньо-науковим, а й культурним центром міста, дбає про всебічний розвиток своїх здобувачів освіти.

Письменниця розповіла історію написання збірки, про лист, отриманий із Букінгемського палацу, розкрила секрети виникнення образів і мотивів її творів, на особистому прикладі продемонструвала, чого варті мрії і що треба не боятися втілювати їх у життя. Гості ставили авторці запитання, фотографувалися, брали автографи та книгу, що дивним чином сполучила Україну з далеким Лондоном.

 

 

За підтримки ТДАТУ ім. Д. Моторного, в рамках співпраці з бібліотеками й музеями міста, на запрошення директора Централізованої бібліотечної системи м. Мелітополь, депутата Мелітопольської міської ради І. ЄФИМЕНКО ввечері презентація відбулася в читальному залі бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова.

 

 

Зустріч з О. Деркачовою відкрила сезон заходів культурно-просвітницького характеру, запланованих університетом для жителів міста.