Проєктна діяльність членів ГО «Інноваційні обрії України»

15-16 жовтня 2021 року Громадською організацією «Нове Бачення» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні у м. Дніпро було організовано та проведено Установчу сесію з питань реалізації проєкту «Громадяни майбутнього».

 

Проєкт «Громадяни майбутнього» спрямований на сприяння інклюзивної інтеграції, соціальної згуртованості та активної громадянської позиції серед молоді. Для участі у проєкті запрошуються викладачі 42-45 навчальних закладів (шкіл, ліцеїв, коледжів, університетів) з восьми областей України.

 

Громадську організацію «Інноваційні обрії України» представляли дві особи: Голова Правління – доктор філологічних наук, професор Тетяна ШАРОВА та кандидат педагогічних наук, доцент Сергій ШАРОВ.

 

 

Програма заходу була розрахована на два дні, де всі практичні кейси розподілено за сесіями.

У Програмі установчих сесій було розглянуто такі питання:

  • Яких компетентностей потребує сучасна молодь?
  • Як залучити молодь до громадської активності?
  • Як вимірювати потреби молоді?
  • Що впливає на розвиток громадянських компетентностей?
  • Як сформувати порядок денний для роботи молодіжної команди?
  • Що таке соціальний проєкт?

 

 

Модераторами різноманітних установчих сесій були члени Громадської організації «Нове Бачення» Олена Зима, Малашенко Валерія,  а також запрошені тренери: Марина Масютіна, Володимир Скворець.

 

Найцікавішими були питання, що стосувалися створення опитувальника для сучасної молоді. Не менш цікавим було завдання щодо створення власного проєкту та розробки плану дій щодо його реалізації.

 

По завершенню усіх тренінгів підведено підсумки та вказано на подальші кроки усіх учасників проєкту «Громадяни майбутнього». Дані зустрічі дозволяють у майбутньому виявляти лідерів та пропонувати їм активно долучатись до громадської діяльності, бути активними учасниками на рівні університету, міста, громади.

 

 

Це лише перша зустріч учасників тренінгів. Сам проект розрахований на 10 місяців, а тому, кінцевою дату його завершення орієнтовно є червень 2022 р.