Розвиток критичного мислення та інфомедійна грамотність

На сьогодні особиста та суспільна думка більшою мірою формується через ЗМІ та мережу Інтернет. Тому критичне мислення, здатність розпізнати фейкову інформацію та знайти корисну вважаються важливими компетентностями сучасної людини. Саме інфомедійній грамотності було присвячено тренінг заступника голови Правління громадської організації "Інноваційні обрії України" Сергія ШАРОВА на тему «Інфомедійна грамотність та розвиток критичного мислення: візуальне сприйняття».

Захід було проведено у рамках освітньої сертифікатної програми «Вербалізація і візуалізація в науці та освіті», який проходив з 15 по 22 листопада 2021 року. На тренінгу учасники долучилися до інтерактивного опитування на тему «Що для вам означає медіаграмотність?», «Що для вас означає медіаосвіта», дізналися про сутність медіаграмотності та значення медіаосвіти.

Під час заходу лектор ознайомив учасників тренінгу з прикладами фейків у новинах, зображеннях, відео. Корисним для слухачів сертифікаційної програми стали посилання на сучасні електронні ресурси  з медіаграмотності, виявлення фейкової інформації. Наприкінці тренінгу всі учасники отримали домашнє завдання на виявлення неправдивої інформації в історичній довідці про Тараса Шевченка.

 

 

Інформацію підготував Сергій ШАРОВ