Медіаграмотність та медіаосвіта – ключові поняття ХХІ століття

15 грудня 2021 року в Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного в межах надання платних послуг за сертифікатною освітньою програмою «Вербалізаці і візуалізація в науці та освіті» відбувся семінар, який провів член ГО "Інноваційні обрії України" Сергій Шаров.

Заступник голови правління ГО "Інноваційні обрії України" к.пед.н., доцент Сергій Шаров представив слухачам інформацію про інфомедійну грамотність, акцентувавши увагу на медіаграмотності та медіаосвіті. Тема семінару «Інфомедійна грамотність та розвиток критичного мислення: візуальне сприйняття» викликала у слухачів програми жваве обговорення, адже у цьому аспекті наша країна останнім часом перебуває на активних позиціях. Лектор під час семінару надавав слухачам слушні поради, наводив приклади із життя, а такою презентував яскраві фейки та помилки в ЗМІ. Особливо вдалою була практична робота і режимі онлайн, коли здобувачам треба було побудувати хмаринки слів, правильно підібравши до наданих лектором, термінів та понять.

Нагадаємо, що подібні тренінги проводяться не вперше на базі  Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного. Робота вищої школи педагогічної майстерності при ТДАТУ дозволяє говорити про доцільність впровадження різноманітних занять з метою обміну думками та методиками, які варто застосовувати у вищій школі, а також в закладах загальної середньої освіти.

 

 

 

Інформацію підготував Сергій ШАРОВ