Любити, плекати, бегти... ІІ етап ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

15 грудня 2021 року Головою Правління ГО "Інноваційні обрії України" Тетяною Шаровою за підтримки Адміністрації Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного було організовано та проведено ІІ етап ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

 

 

Із метою виховання в молодого покоління любові до мови українського народу, формування почуття патріотизму, оптимізму й віри у щасливе майбутнє Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах великий Кобзар, 15 грудня у закладах вищої освіти відбувся ІІ етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Вперше за свою історію, у цьому році ІІ етап Конкурсу проходить на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

 

Участь в обласному етапі Конкурсу взяли студенти закладів вищої освіти Запорізької області: Запорізького національного університету, Хортицької національної академії, Бердянського педагогічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Запорізького державного медичного університету та Національного університету «Запорізька політехніка».

Враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні, конкурс проходив у дистанційному форматі, за допомогою платформи Zoom.
Перед початком Конкурсу до учасників звернувся в.о. ректора ТДАТУ Олександр Ломейко.

«Хочу подякувати Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, а також організаторам цього Конкурсу за надану можливість вперше проводити на базі ТДАТУ обласний етап Конкурсу. Це дуже велика подія, адже ім’я Тараса Шевченка є символом України і поєднує усіх, незалежно гуманітарний заклад освіти, чи аграрний. Тарас Шевченко – людина, яку називають провісником нового життя, який завжди вболівав за долю рідного народу і залишив нащадкам духовний заповіт, що передається з покоління у покоління», – звернувся до учасників Конкурсу Олександр Ломейко.

Голова жури Конкурсу, професор кафедри суспільно гуманітарних наук ТДАТУ Тетяна Шарова також звернулася до учасників конкурсу. Вона ще наголосила,що сьогодні в 12 раз наша країна збирає здобувачів для участі у Міжнародному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей.

«Тарас Шевченко став одним із творців української нації. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина – це «велика книга мудрості, книга любові до України». Слово Шевченка невмируще й потужне, зрозуміле багатьом народам, а сила заповітів – живильна й невичерпна».

 

До складу журі у цьому році увійшли викладачі закладів вищої освіти Запорізької області. Саме вони будуть оцінювати роботи конкурсантів (Наказ ЗОДА № 549 від 13.12.2021 р.).

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА