Заступника голови Правління ГО "Інноваційні обрії України" обрано експертом Національного агентства кваліфікацій

Національне агентство кваліфікацій (НАК) є постійно діючим колегіальним органом, уповноваженим на реалізацію державної політики у сфері кваліфікацій. Офіційно НАК розпочало свою діяльність у листопаді 2019 р. у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України.

З цього часу співробітники Національного агентства кваліфікацій плідно працювали над розробкою професійних стандартів, а також процедури з акредитації кваліфікаційних центрів. У результаті такої роботи виникла потреба у залученні експертів до акредитації кваліфікаційних центрів.

Рішенням Національного агентства кваліфікації, протокол №20 (56) від 09.12.2021 заступника Голови Правління ГО "Інноваційні обрії України" Сергія Шарова було включено в експерти з акредитації кваліфікаційних центрів та занесено до Реєстру кваліфікацій.

 

Слід зазначити, що процедура відбору експертів для акредитації кваліфікаційних центрів передбачала декілька етапів. На першому етапі співробітниками НАК проводиться серія семінарів з потенційним кандидатам в експерти в режимі онлайн. Під час семінарів кандидати в експерти ознайомлюються з нормативно-правовою базою, що стосується Національної рамки кваліфікації, процесу акредитації кваліфікаційних центрів, особливостями професійних стандартів та професійних кваліфікацій тощо. По завершенню семінарів кандидати в експерти повинні пройти тестування.

 

 

Наступний етап відбору експертів передбачає проходження практичного тестування, що полягало у написанні потенційним експертом звіту на підставі вивчення заяви на проведення акредитації кваліфікаційного центру та супровідних документів. Він може проводитися в очному або дистанційному режимі. У випадку дистанційного практичного тестування після написання звіту експерт підписує його електронним підписом та відправляє на перевірку.

 

 

Якщо тестовий звіт було написано правильно, то кандидатура експерта затверджується на засіданні Національного агентства кваліфікації та вноситься до Реєстру кваліфікації.

Нагадаємо, що Голову Правління ГО "Інноваційні обрії України" у жовтні 2021 року було також обрано до складу експертів Національного агенства кваліфікацій (протокол №2 засідання НАК №14 (50) від 26.10.2021 р. (реєстр кваліфікацій).

 

Зичимо експертам Національного агенства кваліфікацій Сергію Шарову та Тетяні Шаровій нових наукових здобутків, творчих успіхів та визнання їх наполегивої праці!

 

Інформацію підготували члени ГО "Інноваційні обрії України"