Перемога у XII Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Щороку в Україні здобувачі освіти долучаються до різноманітних конкурсів, які суттєво популяризують українську мову, тим самим піднімаючи на високий щабель свідомість української нації.

Однак є Конкурсb, які підтримуються на рівні держави, зокрема МОН України. До таких конкурсів відноситься Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

15 грудня 2021 року на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного в дистанційному режимі відбувся ІІ (обласний) етап XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

 

Від ТДАТУ імені Дмитра Моторного для участі в конкурсі (гуманітарний та негуманітарний напрям) було представлено 2 здобувача вищої освіти першого (бакалаврського) рівня. Керівником здобувачів є голова Правління ГО «Інноваційні обрії України» доктор філологічних наук, професор Тетяна Шарова.

Участь в обласному етапі Конкурсу взяли здобувачі закладів вищої освіти Запорізької області: Запорізького національного університету, Хортицької національної академії, Бердянського педагогічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Запорізького державного медичного університету та Національного університету «Запорізька політехніка».

 

Відповідно до Наказу Запорізької обласної державної адміністрації № 549 від 13 грудня 2021 року «Про проведення обласного етапу ХII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка і підготовку до фінального етапу 2021/2022 навчального року» Шарова Тетяна Михайлівна була призначена головою журі обласного етапу ХII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка серед студентів закладів вищої освіти ІІІ-ІV р.а.

 

Згідно з Наказом Запорізької обласної державної адміністрації № 10 від 11 січня 2022 року «Про результати проведення обласного етапу ХII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка і підготовку до фінального етапу» було визначено переможців Конкурсу.

Результати Конкурсу:

Резниченко Артур, І курс (11 ХТ) – 1 місце

Коротиш Аріана, І курс (11 ФБ) – 3 місце

 

Вітаємо здобувачів вищої освіти із заслуженою перемогою!

Вітаємо їх наукового керівника Шарову Тетяну, яка гідно підготувала здобувачів вищої освіти та надалі планує плідну роботу зі студентами з метою підготовки до фінального етапу.

 

Щиро дякуємо адміністрації ТДАТУ імені Дмитра Моторного, зокрема в особі виконуючого обов’язки ректора університету Ломейка Олександра.

Дякуємо членам ГО «Інноваційні обрії України», зокрема в особі А.В.Землянської та С.В.Шарова за підтримку та допомогу під час організації та проведення Конкурсу та популяризацію українського слова!

У подальшому ГО «Інноваційні обрії України» планує проведення на базі Таврійського ДАТУ імені Дмитра Моторного Конкурс-есе «Мій Шевченко» (2022), до якого можуть долучитись здобувачі закладів загальної середньої освіти, фахової передвищої освіти та вищої освіти.

Інформацію підготував Сергій Шаров