Цифрові технології у дистанційному навчанні

 

З 20 по 23 червня 2022 р. члени член ГО «Інноваційні обрії України» кандидат філологічних наук, доцент А.В. Землянська та кандидат філологічних наук, старший викладач Кобилко Н.А. взяли участь у курсах підвищення кваліфікації «Цифрові технології у дистанційному навчанні здобувачів освіти» при Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника.

 

 

На онлайн-заняттях педагоги із різних міст України, що постраждали від бойових дій, – Краматорська, Бахмута, Луганська, Сум, Харкова, Мелітополя та ін., говорили про цілі й перспективи цифрової трансформації освіти, медіаграмотність та її значення в умовах воєнного часу, опановували онлайн-ресурси для викладу навчального матеріалу і контролю знань здобувачів освіти різних рівнів (Learningapps, Wizer.me, Kahoot! та ін.), знайомились із онлайн- і smart-дошками, можливостями використання віддалених лабораторій платформи Go-Lab.

 

 

Програмою також було передбачення практичне створення навчального контенту за допомогою цих ресурсів.

 

 

Подібні курси дозволяють педагогам постійно вдосконалювати свої компетентності, розширювати можливості, робити освітній процес не просто сучасним, а прогресивним.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська