Цифрові інструменти Google для вищої освіти

Освітянська та наукова спільнота не стоїть на місці та робить все можливе для продовження освіти молоді та виховання справжніх патріотів. Тому провідні установи нашої держави періодично проводять корисні заходи, в тому числі в онлайн форматі, щоб тримати освітян в курсі сучасних технологій.

 

23 червня 2022 р. члени ГО «Інноваційні обрії України» – д.філол.н., професор Шарова Т.М., к.пед.н., доцент Шаров С.В. та к.філол.н., доцент Землянська А.В. взяли участь в онлайн-семінарі «Цифрові інструменти Google для вищої освіти», організованому директоратом цифрової інформації Міністерства освіти і науки України.Спікером цього заходу виступила сертифікований тренер Google Антоніна Букач.

 

 

До вебінару долучилися в.о. керівника експертної групи з цифрового розвитку директорату цифрової трансформації Міністерства освіти і науки України Роксолана Швадчак, а також директор із взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якімчук.

 

 

Присутні були ознайомлені із основними освітніми інструментами й функціями у додатку Google Workplace for Education, дізналися, як керувати профілем науковця в додатку Google Академія, розкрили для себе можливості розширеного пошуку Google та Google Сповіщень, а також розглянули застосунки Google Public Data, Dataset Search, Google Data Studio та Google Cloud Platform з позиції їх використання в науковій діяльності. Учасники вебінару мали змогу долучитися до виконання практичного завдання. Крім того, успішне проходження тестування  дозволило отримати сертифікат.

 

 

Слід зазначити, що подібні заходи значно поглиблюють інформаційну компетентність як представників адміністрації, так і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Дякуємо організаторам заходу за корисну інформацію, яку будемо впроваджувати у власну освітянську та наукову діяльність.

 

Підготували доцент Аліна Землянська та доцент Сергій Шаров