Відкриваємо скарбницю української мови. День перший

4 липня 2022 р. розпочалися заняття в онлайн-школі «Я обираю українську!», організованій за ініціативою ГО «Інноваційні обрії України». Учасникам пропонується зробити перші 10 кроків до опанування або закріплення вмінь і навичок володіння українською мовою на побутовому рівні. Кожна зустріч має свою тему, в рамках якої на здобувачів очікують теоретичний матеріал, інтерактивні завдання та ігри, можливість попрактикуватися в мовленнєвій діяльності.

 

 

Спікерами онлайн-школи виступають члени громадської організації, провідні фахівці в галузі філології та педагогіки закладів різних рівнів освіти. Перші кроки учасники зробили з докторкою філологічних наук, професоркою Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Тетяною ШАРОВОЮ, яка ознайомила з формулами етикету, а також запропонувала присутнім випробувати себе в конкретних мовленнєвих ситуаціях, що вимагають застосування цих формул.

 

 

Другою спікеркою була кандидатка філологічних наук, заступниця директора з навчально-виховної роботи Початкової школи імені Софії Русової Івано-Франківської міської ради, тренерка Нової української школи Олеся ДИБОВСЬКА. Тема її інтерактивного заняття-гри «Вишита сорочка і ми» передбачала знайомство із закодованими символами наших предків у вишитті та їх світовідчуттям сьогодні.  Присутні випробовували себе в різних онлайн-іграх, де не лише розважалися, а й дізнавалися багато нового про вишивку на сорочках, її кольори та візерунки, історію і традиції.

 

 

Перевага такої неформальної освіти у невимушеності обстановки, високій мотивації здобувачів до навчання та більш глибоке знайомство через мову з українською культурою.

 

 

Ознайомитися з відео за результатами першого дня онлайн-школи «Я обираю українську!» можна за посиланнями:

Крок 1. Формули етикету (Шарова Тетяна)

Крок 2. Вишита сорочка і ми (Дибовська Олеся)

 

Підготувала доцент Аліна Землянська