Пріоритет сьогодення: вивчення української мови

07 липня 2022 року голова Правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА була запрошена на захід з представлення результати моніторингового дослідження, проведеного фахівцями управління Служби у Сумській області (опитування батьків, педагогів, дітей) «Забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі: результати І етапу моніторингового дослідження».

 

 

Захід було проведено для взаємної підтримки, розгляду й розв’язання актуальних питань освіти в часи війни, запрошуємо керівників закладів загальної середньої освіти, їх заступників та Центрів професійного розвитку педагогічних працівників Сумщини взяти участь у онлайн-спілкуванні «Забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі: результати І етапу моніторингового дослідження». На захід доєдналося 98 освітян Сумської області та запрошені гості-доповідачі.

До слова була запрошена начальник управління державної служби якості освіти Сумської області Рябуха Алла, а Любов Коломоєць представила результати моніторингового дослідження, проведеного фахівцями управління Служби у Сумській області (опитування батьків, педагогів, дітей) «Забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі: результати І етапу моніторингового дослідження».

 

 

Із словом виступила СЕМЕНОГ Олена, яка представила тему «Чому я обираю українську або дієвість угод про співпрацю». Олена Миколаївна акцентувала увагу на тісній співпраці Сумського державного педагогічного університету А.С. Макаренка та ГО «Інноваційні обрії України».

 

 

Під час презентації Олена Миколаївна вказала на особливості того, чому треба вивчати українську мову, особливо сьогодні. Акцентовано увагу на педагогічному партнерстві як пріоритеті сучасної педагогічної освіти, представлено авторський колектив підручника з української мови для 5 класу (Білясник М., Волинська В., Дятленко Т., Семеног О.).

 

 

Цікавими та корисними для слухачів були доповіді Дятленко Тетяни (презентація підручника з української мови для 5 класу (Білясник М., Волинська В., Дятленко Т., Семеног О.) та Маргарити Надутенко. Вказано на подальші плани та наміри щодо україністики та застосування української мови в закладах загальної середньої освіти Сумської області.

Тетяна ШАРОВА привітала учасників заходу та наголосила на роботі онлайн-школи «Я обираю українську», де працює 10 спікерів з усієї України. Робота школи розпочалась з 04 липня і завершується 14 липня 2022 року. Нині долучаються до подібних заходів ВПО та усі зацікавлені особи, які попередньо пройшли реєстрацію.

 

 

Живе спілкування, інтерактивні вправи, а також нові слова – дозволяють робити нові кроки усім присутнім на заході. Також робота ГО спрямована на виявлення обдарованої молоді нашої країни. Результатом такої роботи став конкурс учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко», результати якого оприлюднені 12 травня 2022 року на сайті ГО «Інноваційні обрії України» та на Ютуб каналі «Інноваційні обрії».

Надалі плануємо долучатись до подібних заходів та комунікувати із вчителями, керівниками закладів загальної середньої освіти, науково-педагогічними працівниками, завідувачами кафедри тощо.

 

Інформацію підготувала голова правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА