Технічна підтримка як складова безпечного функціонування громадської організації в цифровому просторі

14 липня 2022 року члени ГО «Інноваційні обрії України» Сергій Шаров та Тетяна Шарова долучились до онлайн-заходу з цифрової безпеки «Не адміном єдиним. Чому вашу організацію не захистить IT-фахівець, на якого шкода грошей?». Спікерами заходу були експерти з цифрових технологій Павло Бєлоусов та Віталій Мороз. Модерувала захід Ольга Коцеруба.

 

 

Організаторами заходу виступили ГО ІСАР Єднання, Школа цифрової безпеки DSS380 та канадська організація eQualitie. Питання, що освітлювалися на вебінарі, стосувалися необхідності технічної підтримки функціонування громадської організації, існування безкоштовного програмного забезпечення для громадських організацій, проблем, що можуть виникнути під час роботи сайтів громадських організації тощо.

 

 

Спікери досить розлого торкнулися проблем захисту сайтів громадських організації, звернули увагу на окремих засобах захисту, використавши для цього професійні терміни. Також було наголошено на необхідності підвищення цифрових компетенцій та доречності запрошувати фахівців з цифрової безпеки для супроводження електронних ресурсів громадських організацій.

 

 

На мою думку, окремі тезиси спікерів, які є фахівцями своєї справи, мають місце бути. Зокрема, що громадські організації повинні користуватися послугами програміста/IT-фахівця/системного адміністратора для супроводу їх роботи. Дякую організаторам за проведення онлайн-заходу, який ще раз звернув увагу не важливості технічної підтримки роботи будь-якої громадської організації.

Водночас, наша громадська організація «Інноваційні обрії України» має в своєму складі фахівців з інформаційних технологій, які слідкують за сайтом громадської організації, наповнюють його актуальним контентом, ведуть YouTube канал, організовують та проводять різноманітні вебінари та тренінги. І власне наш сайт створено мною та моїми колегами web-розробниками. Тож разом ми сила, яка спільно працює над вирішенням задач, визначених у Статуті ГО. Працюємо далі задля розбудови та сталого розвитку нашої держави.

 

Підготував доцент Сергій ШАРОВ