Сучасні акорди україністики: хобі на часі та безмежний простір України. День п’ятий

14 липня 2022 року з-за підтримки ГО «Інноваційні обрії України» була завершена робота онлайн-школи «Я обираю українську».

Спікерами на заході були:

КОБИЛКО Наталія Андріївна, кандидатка філологічних наук, доцента, членкиня ГО «Інноваційні обрії України», доцентка кафедри соціально-гуманітарних наук Харківського національного університету внутрішніх справ, яка представила крок 9 з вивчення української мови «Наліво підеш – себе загубиш..., направо підеш – щастя знайдеш».  та ЄРМОЛЕНКО Світлана Іванівна, кандидатка педагогічних наук, доцента, членкиня ГО «Інноваційні обрії України», вчителька закладу загальної середньої освіти української мови і літератури Мелітопольської загальноосвітньої школи №4 І-ІІІ ступенів Мелітопольської міської ради Запорізької області. Яка подала присутнім крок 10 з вивчення української мови  «І швець, і жнець і на дуду грець. Моє хобі.

 

 

КОБИЛКО Наталія Андріївна акцентувала увагу на тому, що важлива умова існування в сьогоденні – вміння орієнтуватися в часі і просторі. А нюанси визначення  часопросторових координат в мовленнєвій діяльності, про які учасники дізналися на тренінгу, допомогли швидко зорієнтуватися в будь-якій ситуації і, можливо, навіть знайти загублене.

 

 

ЄРМОЛЕНКО Світлана Іванівна під час презентації акцентувала увагу на тому, що знайти людину, яка буде близька тобі по духу, матиме з тобою спільні інтереси – ще те завдання! Тож на заході була досягнута мета тренінгу – виробити вміння правильно розповісти про свої захоплення, назвати види спорту чи творчості, які опановуєш, порекомендувати, чим забезпечити дозвілля. Спікерка запропонувала учасникам онлайн-школи «Я обираю українську» спробувати розширити свої межі та вільно комунікувати українською мовою.

 

 

По завершенню двох доповідей голова правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА подякувала спікерам та учасникам заходу та наголосила на важливості подібних зустрічей, оскільки вони мають на меті згуртовувати, психологічно розвантажувати на налаштовувати на позитив у такий важкий для нашої держави час.

 

Ознайомитися з відео за результатами першого дня онлайн-школи «Я обираю українську!» можна за посиланнями:

Крок 9. Моє хобі (Світлана Єрмоленко)

Крок 10. Орієнтування в часі і просторі (Наталія Кобилко)

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА