Андрій Вітренко ознайомився з умовами організації безпечного освітнього процесу

5 серпня 2022 року, Перший заступника Міністра Андрій Вітренко перебуває з робочим візитом у місті Запоріжжя.

Заступник Міністра разом із керівником Запорізької обласної військової адміністрації Олександром Старухом, заступником голови облдержадміністрації Віталієм Сиволапом і директоркою Департаменту освіти і науки ОВА Людмилою Бухаріною ознайомився з умовами організації безпечного освітнього процесу декількох закладів освіти регіону.

Також під головуванням Першого заступника Міністра відбулася нарада з керівництвом області, міста, профільного департаменту та представниками ДСНС і Нацполіції, де було обговорено підготовку до нового навчального року, безпекові та кадрові питання педагогічних працівників.

«1 вересня в офлайн-режимі працюватимуть ті навчальні заклади, в яких є належно обладнані укриття. Всі інші будуть надавати освіту в онлайн-форматі або практикувати змішану форму. Все буде залежати від безпекової ситуації в країні та регіоні», – зазначив Андрій Вітренко.

Крім того, до підготовчих занять можуть приєднатися й позашкільнята. Уроки проводитимуться тільки в тих освітніх будівлях, де є бомбосховища. 

У зонах бойових дій і на прилеглих до них територіях, а це 55 територіальних громад області (станом на 03 серпня), навчання можливе виключно в дистанційному форматі.

На території Запорізького району та обласного центру є можливість здійснювати змішане навчання (за умови наявності укриття в закладі освіти).

Станом на 4 серпня 2022 року спеціальними комісіями перевірено 393 заклади освіти міста Запоріжжя та Запорізького району. Перевірки тривають.

Важливим питанням для обговорення стало охоплення освітнім процесом дітей із числа ВПО. Наразі до закладів загальної середньої освіти області звернулися більше 1,2 тис. внутрішньо переміщених осіб із проханням про зарахування на навчання. Переважна більшість із них – мешканці області, але є й переміщені особи з Донецької, Луганської та Херсонської областей. Також у заклади загальної середньої освіти міста працевлаштувалися 56 педагогічних працівників.

 

Джерело: Міністерство освіти і науки України