Участь у науково-практичній конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні»

18 серпня 2022 члени громадської організації долучились до науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні», яка одночасно транслювалася на YouTube-каналі та Facebook-сторінці Міністерства освіти і Науки України. Під час конференції спікери торкалися теми впровадження освіти в цих складних умовах.

 

На заході були розглянуті такі питання:

– Які виклики наразі існують у сфері освіти й науки?

– Які необхідні законодавчі зміни для розвитку системи освіти?

– Як повертатися до навчання в новому навчальному році?

– Які форми проведення освітнього процесу можна реалізувати в сучасних умовах широкомасштабного вторгнення рф на територію України?

– Які стратегічні плани та можливості співпраці з міжнародними партнерами країн ЄС у сфері освіти й науки?

 

Спікерами заходу були відомі представники МОН України, зокрема Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, Президент НАПН України Василь Кремень, директори департаментів освіти і науки ОВА. Вони наголосили на необхідності забезпечення освітнього процесу в різних форматах, оскільки молодь повинна одержувати освіту, навіть в таких умовах.

 

 

Взяли участь у роботі науково-практичної конференції і колеги-партнери з інших країн. Зокрема, це Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, директорка з питань співробітництва при посольства Швейцарії Пріска Депнерінг, заступник мера Варшави Рената Казновська та інші. Вони наголосили на тісній співпраці з урядом країни ті МОН України зокрема, для забезпечення якісної освіти української молоді за кордоном.

 

 

Захід відбувся на якісному рівні, із залученням представників ЗМІ. Про масштабність заходу свідчить кількість залучених спікерів, у тому числі закордонних. Водночас, в онлайн захід довилося більше 1,6 користувачів, яким небайдужа доля нашої освіти в такі нелегкі часи. Переглянути трансляцію науково-практичної конференцію можна за посиланням.

 

Дякую всім організаторам та спікерам науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні». Все буде Україна!

 

Підготував доцент Сергій Шаров