Участь у науково-практичній конференції «Обдаровані діти – скарб нації»

18–20 серпня 2022 року відбулася ІІІ науково-практична  онлайн-конференція «ОБДАРОВАНІ ДІТИ – СКАРБ НАЦІЇ». До участі в конференції  долучилась Голова Правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА.

Мета конференції: визначення наукових основ і практичних способів розв’язання проблем виявлення, розвитку, підтримки та супроводу обдарованої особистості в освітньому середовищі та соціумі; обмін досвідом у практичній роботі з обдарованими дітьми та молоддю.

Тематичні напрями роботи:

  • Сучасні тенденції дослідження обдарованості;
  • Інновації в освіті як інструмент євроінтеграції України;
  • Діагностика та моніторинг розвитку обдарованості в освітньому процесі;
  • Педагогічний супровід самореалізації обдарованих учнів в умовах воєнного стану;
  • Соціально-психологічна підтримка та розвиток потенціалу обдарованої особистості в системі освіти;
  • Наукова освіта: теорія та практика.

 

Відкриття конференції було запланована на 12 .00 18 серпня 2022 року. З вітальним словом до учасників конференції звернулись такі науковці:

  • Довгий Станіслав Олексійович, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, академік НАПН України, президент Національного центру «Мала академія наук України»;
  • Свириденко Денис Борисович, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри UNESCO з наукової освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова;
  • Гальченко Максим Сергійович, доктор філософських наук, директор Інституту обдарованої дитини НАПН України.

 

 

З 12.15 до 15.00 тривало пленарне засідання, де були представлені доповіді відомих вчених, дослідників з питань розвитку обдарованої молоді.

 

 

На пленарному засіданні представила власні наукові дослідження і Тетяна Шарова, яка презентувала доповідь на тему: «Участь обдарованої молоді в Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах в Україні».

 

 

Графічна презентація доктора філологічних наук, професора, завідувача сектору з навчально-методичної роботи обдарованої молоді відділу по роботі з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Тетяни Шарової активізувала діяльність учасників конференції, оскільки були подані аспекти Міжнародних та Всеукраїнських інтелектуальних змагань молоді нашої країни. Під час доповіді було зроблено акцент на закладах освіти, що долучаються до подібних змагань, учасників різних рівнів, а також вказано на траєкторію здобувачів освіти.

 

 

Цікавим аспектом презентаційної пленарної доповіді Тетяни шарової був момент діагностики та моніторингу умов освітнього процесу, якості змісту освіти, результатів проведених конкурсів та підвищення кваліфікації освітян.

Усі доповіді пленарного засідання були цікавими та актуальними в наш час. Молоді науковці ділилась власними дослідженнями, представляли у вигляді діаграм результати опитувань та концептуально підходили до вирішення проблемних питань, що стосуються обдарованої молоді.

У подальшому плануємо залучати обдаровану молодь до різноманітних конкурсів та інтелектуальних змагань аби гідно представляти нашу країну.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА