Участь у вебінарі «Гранти EIC на дослідження та інновації»

23 серпня член ГО «Інноваційні обрії України» Сергій Шаров долучився до вебінару «Гранти EIC на дослідження та інновації: інструменти Pathfinder&Transition», який був організований ГО Агенція Європейських Інновацій. Онлайн захід одночасно демонструвався за допомогою програмного забезпечення Zoom та у  Facebook-сторінці ГО АЄІ. Модерував захід президент ГО Агенція Європейських Інновацій, керівник національного контактного пункту програми Горизонт 2020 за напрямом ІКТ  Іван Кульчицький.

 

 

Вебінар проводиться в рамках проєкту “Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС” фінансуєтсья  Європейським Союзом  та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Захід складався з декількох частин. Після вступного слова Івана Кульчицького учасники вебінару ознайомилися з доповіддю експерта Європейських програм та проєктів, провідного наукового співробітника ІНМ ім. Бакуля НАН України, доктора технічних наук Юрія Нікітіна. Його виступ складався з двох частин: «Підготовка проєктних пропозицій EIC Pathfinder» та «Підготовка проєктних пропозицій EIC Transition».

 

 

EIC Pathfinder – інструмент фінансової підтримки наукових досліджень проривних ідей що можуть бути реалізовані у ​​нових технологіях, які відкривають нові ринкові можливості.

EIC Transition  - інструмент фінансової підтримки інноваційної діяльності, що виходить за рамки лабораторії для розвитку технологій на шляху до ринку.

 

 

Під час виступів розглядався достатньо детальний опис розділів зазначених вище пропозиції, розглядали приклади готових проєктів, які отримали фінансування. Після закінчення вебінару всім зареєстрованим користувачам були надіслані матеріали онлайн заходу.

Дякуємо організаторам вебінару за цікавий та корисний захід!

 

Підготував доцент Сергій Шаров