Обдарована молодь – запорука успішного розвитку нашої держави

15 вересня 2022 р. на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного відбувся онлайн-семінар «Участь обдарованої молоді в конкурсах: якість підготовки здобувачів освіти у ЗВО».

Спікеркою виступила д.філол.н., професорка Тетяна ШАРОВА. Семінар був корисним як науково-педагогічним працівникам університету, які є гарантами освітніх програм і відповідають за якісну підготовку здобувачів освіти за фахом, керівникам наукових гуртків, так і самим студентам, які активно займаються науковою діяльністю та прагнуть постійно підвищувати свій професійний рівень.

Спікерка наголосила на необхідності поглиблення загальних та фахових компетентностей здобувачів освіти через участь у наукових, науково-практичних, творчих конкурсах; ознайомила з ресурсами, які допомагають знайти інформацію про відповідні заходи у найбільш концентрованому вигляді; поділилась досвідом підготовки здобувачів освіти до участі в конкурсах гуманітарного спрямування. Було визначено, що цього року завдяки злагодженій співпраці наукового керівника Тетяни ШАРОВОЇ та студента вперше на рівні держави здобувач освіти І курсу факультету агротехнологій та екології ТДАТУ імені Дмитра Моторного Артур РЕЗНИЧЕНКО посів ІІІ місце на рівні держави у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У підсумку було зазначено, що участь у регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах дозволяє студентам та їхнім керівникам перевірити результати навчання й сформованість компетентностей на гнучкість, різноспрямованість, готовність реалізувати їх в нестандартних ситуаціях, що стосуються як фахової діяльності, так і загальнокультурного рівня.

 

Інформацію підготувала Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА