Члени ГО долучились до написання Всеукраїнського диктанту єдності

9 листопада 2022 р. в нашій країні – це День української писемності та мови. Традиційно, ось уже понад 20 років, українців по всьому світі збирає докупи Всеукраїнський диктант національної єдності. У 2022 р. цей захід є особливо символічним, оскільки в країні йде війна за збереження української нації, а мова є ідентифікатором приналежності до свого народу. Тож в Україні та Німеччині, в ОАЕ та в Австралії – у багатьох точках на карті світу українська діаспора, а також громадяни України, які були вимушені покинути свої домівки після масштабного вторгнення країни-агресора в нашу країну, писали диктант єдності.

            Не залишились осторонь цієї події і члени ГО, які не лише брали участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності, а й організовували цей захід у своїх наукових установах і закладах освіти в оффлайн-режимі.

 

Так, уже багато років на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, членкиня ГО, докторка філологічних наук, професорка Ольга ДЕРКАЧОВА організовує з колегами урочисте написання диктанту для всіх охочих. До університету приходять представники влади й держслужбовці, відомі науковці та митці, педагоги зі своїми учнями, небайдужі містяни Івано-Франківська.

 

 

У Сумах на Всеукраїнський диктант національної єдності в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка збирає команда членкині ГО, докторки педагогічних наук, професорки Олени СЕМЕНОГ. Цього річ подія проводилась у змішаному форматі.

 

 

У режимі онлайн писали диктант члени ГО з Харкова й Мелітополя, Івано-Франківська і Запоріжжя, Дніпра й Києва тощо. Текст Ірини Цілик «Твій дім» у виконанні видатної акторки Ади Роговцевої нікого не залишив байдужим. І ми всі ми далеко один від одного – ми єдині духом, і в цьому наша сила!

 

 

 

 

Інформацію підготувала доцент Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА