Участь у методичному семінарі "Використання АДК в закладах освіти"

За результатами прослуханих доповідей на Всеукраїнському науково-методичного семінару «Використання АДК в закладах освіти при вивченні природничо-математичних дисциплін», який був організований Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини ми отримали сертифікати учасників.

Громадську організацію «Інноваційні обрії України» на заході представили Сергій Шаров та Тетяна Шарова.

 

 

 

Із вітальними словами до учасників семінару звернулись проректор з наукової роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Годованюк Тетяна Леонідівни, а також заступник декана факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Ткачук Галина Володимирівна.

На заході були представлені такі доповіді:

Оксана Кривоногова, кандидат психологічних наук, доцент, голова громадської організації «Одеська обласна організація медико-психологічно-педагогічної допомоги» «Здорове суспільство» (м. Одеса); начальник відділу «Методичний центр раннього втручання» КУ «Обласний центр методичної роботи і соціальних виплат». Розвиток системи альтернативної та додаткової комунікації в Україні:перспективи та виклики.

Агнешка Пільх, олігофренопедагого, інформатик, фахівець з допоміжної та альтернативної комунікації (АДК) та терапевт раннього розвитку; голова Ради з АДК (допоміжне та альтернативне спілкування) та ETR (легкий для читання та зрозумілий текст) в Офісі урядового уповноваженого з питань інвалідів; президент Асоціації «Слова без слів» ISAAC – Польща; віце-президент Асоціації друзів АДК; заступник директора Люблінського дошкільного центру для дітей-інвалідів «Лолек»; викладач АДК у спеціальній школі та освітньому центрі в Свіднику; сертифікований вчитель, організатор і лектор на навчальних курсах і конференціях, пов’язаних з АДК у Польщі та Європі, експерт Міністерства національної освіти в галузі адаптації підручників до потреб студентів з обмеженими можливостями. Створення підтримки системи АДК у Польщі та навчання дітей у закладах освіти з використанням АДК.

Аліна Севастюк, менеджер зі зв‛язків з громадськістю, компанія «ХУАВЕЙ УКРАЇНА», м. Київ. Співпраця задля безбар’єрності і відкрита екосистема цифрової інклюзії.

Оксана Гнатюк, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Щодо включення до програм підготовки здобувачів вищої освіти природничо-математичних дисциплін стратегій та засобів АДК.

 

Цікаве та активне обговорення питання щодо запропонованої проблеми дозволило науковцям висловити власне бачення та комунікувати з фахівцями. У подальшому плануємо активно долучатись до подібних заходів на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

 

Інформацію підготувала Тетяна Шарова