Участь в обговоренні актуальних проблем освіти нового сторіччя

7-14 листопада 2022 р. члени ГО «Інноваційні обрії України», професор Шарова Т.М., доцент Землянська А.В. та Шаров С.В. взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: виклики та пріоритети», організованій КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації. До складу оргкомітету заходу також увійшла членкиня ГО, доцент Корицька Г.Р.  

 

 

Співорганізаторами конференції були такі наукові та освітні установи, як Інститут цифровізації освіти НАПН України, Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, ФАТ «НЦПК «ӨРЛЕУ» Інститут професійного розвитку по Північно-Казахстанській області (м. Петропавлівськ, Республіка Казахстан), Шуменський університет «Єпископ Костянтин Преславський» (м. Шумен, Болгарія), The LEGO Foundation (Королівство Данія) та ін. Протягом цілого тижня учасникам було запропоновано цілу низку активностей: вебінари, мітапи, діалог-сесії, професійно-педагогічний хай-тек, Play Lab тощо. Присутні на заходах мали змогу презентувати результати своїх науково-методичних досліджень та педагогічних розробок, а також попрактикуватись у нових формах освітнього процесу.

 

 

Співпраця й обмін досвідом між представниками науки й педагогами-практиками дозволяють орієнтуватись у актуальних запитах освітнього процесу на сучасному етапі, викликах і перспективах розвитку та застосування окремих методик викладання предметів на різних рівнях і формування компетентностей, дізнаватись про новинки в галузі освіти та експериментувати із формами роботи.

 

Інформацію підготувала А.В. Землянська