Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах

22 листопада пройшла перша зустріч курсу «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель», яка буола організована в рамках проекту «AICE – With Academic integrity to EU values:step by step to common Europe». Від громадської організації «Інноваційні обрії України» долучилась професор Тетяна ШАРОВА.

 

 

Курс передбачає 5 кредитів, тривалість курсу 8 тижнів (1 зустріч кожного тижня), під час яких треба комунікувати та виконувати творчі завдання. За результатами успішного проходження передбачено сертифікат.

Приємно те, що під час зустрічі були представлені актуальні проблеми, що стосуються академічної доброчесності. На зустрічі було представлено основні характеристики здобувача вищої освіти, вказано на те, чого саме хочуть студенти і чого хочуть роботодавці. Якщо орієнтуватись на здобувачів вищої освіти, то вони хочуть: оцінку та аналіз інформації, критичне мислення, комунікативні здібності, рішення проблем, особисту відповідальність тощо. Натомість роботодавці хочуть: емоційний інтелект, гнучкість розуму, взаємодію з людьми, уміння управляти людьми, клієнтоорієнтованість тощо.

 

 

На зустрічі спікером Ігорем Артюховим акцентовано увагу на тому, що існують міфи про академічну доброчесність, які зводяться до того, що академічна доброчесність – це лише плагіат, загальна культура, яка не має наукового підґрунтя і  порушує права студентів. Такі питання справді порушують важливі проблемні аспекти і потребують обговорення.

Переглянути відеоматеріали зустрічі можна за посиланням: https://www.facebook.com/100000341881452/videos/532111855440554/

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА