МОНУ призначено державні іменні стипендії найкращим молодим вченим

У День Гідності та Свободи, був оприлюднений наказ МОНУ від 18.11.2022 року №1047 «Про призначення державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні на 2023 рік».

 

У цьому наказі Тетяну ШАРОВУ відзначено державною іменною стипендією імені Юрія Поправки, як найкращого молодого вченого за результатами 2022 року.

 

Завдяки спільній роботі усієї команди, членів Громадської організації «Інноваційні обрії України» Тетяні вдалося вибороти почесне місце серед 25 конкурсантів із 71 поданих заявок!

В умовах воєнного стану Тетяна Михайлівна  організовувала та проводила на всеукраїнському рівні конкурс-есе зі знання творчості Кобзаря, онлайн-школу з популяризації української мови, науково-практичну конференцію, поетичний марафон з україністики.

 

Шарова Тетяна Михайлівна – відповідальна особистість, активна та мобільна, сумлінно виконує усі доручення та обов’язки. Претендувати на участь в Конкурсі їй дозволило наступне:

1.        Доктор філологічних наук (2021), професор (2021) (молодий науковець, 39 років).

2.        За останні 3 роки у списку наукових праць Шарова Тетяна Михайлівна має 55 позицій, із яких: 18 фахових видань (Категорія Б) із них 13 статей індексується в міжнародній системі Index Copernicus International, 10 публікацій, включених до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science, 3 періодичних міжнародних видання, 9 статей у вітчизняних збірниках наукових праць, 1 одноосібна монографія, 1 колективна монографія, надрукована в Україні, 1 закордонна колективна монографія, видана мовою ЄС та 12 авторських свідоцтв.

3.        Активно займається експертною діяльністю: член науково-методичної комісії (підкомісії) сектору фахової передвищої освіти НМР МОН України 014 Середня освіта; член предметної (галузевої) експертної групи МОН України (проведення експертизи об’єктів грифування та прийняття рішень щодо рекомендацій для використання їх в освітньому просторі); чотири роки поспіль працювала в складі галузевої комісії науково-дослідних робіт з предмету «Українська мова, література (з методикою їх викладання)».

4.        Систематично готує здобувачів вищої освіти до участі в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (2018-2019, 2019-2020 – заступник голови журі обласного етапу, 2021-2022 – голова журі обласного етапу).

5.        За три роки долучилось до 34 конференцій різного рівня (міжнародні та всеукраїнські), проголошуючи доповіді та представляючи інтереси наукової спільноти.

6.        У 2021 році є Лауреатом Конкурсу «Молодий вчений року», де була визнана як кращий науковець року в двох номінаціях «Філологічні науки» та «Громадська організація – популяризатор науки».

На сьогодні Шарова Тетяна Михайлівна має значні досягнення в освіті і науці, за що нагороджена Подяками, Почесними грамотами різного рівня. 

 

Вітаємо Тетяну Михайлівну та зичимо їй нових наукових, освітніх та творчих пошуків!

 

Герої не вмирають! Вони будуть вічно жити в наших серцях, в серцях наших дітей! Впевнена в перемозі нашої держави!