Наука і бізнес: налагодження співпраці

Наука і бізнес: налагодження співпраці

26 листопада 2022 року відбувся воркшоп серії Innovation Driver від INSCIENCE та Yes&Design. До заходу долучилась голова правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА. За результатами прослуханих повідомлень, можна налагодити співпрацю між наукою та бізнесом. 

 

 

Перший воркшоп «Будуємо зв'язки між наукою та бізнесом» було проведено від Юрія Гогоці. Спікер продемонстрував презентацію та розказав про власний досвід побудови науки та бізнесу. Працюючи із новими технологіями, Юрій Гогоці керує лабораторією в Філадельфії та паралельно навчає студентів, аспірантів. На його думку, нові технології повинні бути всюди: енергетиці, воді, їжі, науковому середовищі, допомагати під час захворювання вилікуватись.

 

 

Нові технології повинні бути гнучкими та доступними. Наука сьогодні йде до того, аби нові технології могли використовуватись шляхом використання відновлюваної енергії. Особливу увагу спікер звернув на застосування грофену як нового матеріалу майбутнього.

Подібні заходи дозволяють зрозуміти потребу та можливість поєднання науки та бізнесу, а, відповідно, тісної праці науковців та підприємців. На сьогодні є проекти для малого та середнього бізнесу, що дозволяє цілком реалізовувати наукові досягнення.

 

У подальшому плануємо долучитись до другого воркшопу із Миколою Максименком, що заплановано на 29 листопада 17:00–19:00.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА