Наукові успіхи освітян

15 грудня 2022 року відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні практики наукової освіти», до якої долучилась доктор філологічних наук, професор Тетяна ШАРОВА.

 

 

Спікерка Тетяна Шарова виступила на пленарному засіданні із доповіддю «Робота з обдарованою молоддю: цифровий освітній простір». Під час доповіді було зроблено акцент на особливостях цифрового освітнього простору для обдарованої молоді. Спікерка наголосила на тому, що в сучасних умовах важливими є викладачі, вчителі, наставники, які допомагають здобувачам освіти опанувати цифровим простором для подальшої результативної роботи на інтелектуальних змаганнях.

На презентації Тетяна Шарова продемонструвала сучасні ресурси, які можуть бути використані освітянами, науковцями та здобувачами. Було подано три онлайн-платформи, які останнім часом досить активно використовуються в Україні, оскільки мають безкоштовний контент та є україномовними: Prometheus, Edera, ВУМ.

Під час доповіді акцентовано увагу на тому, що в грудні 2022 року МОН України анонсувало роботу цифрових сервісів для освітян України, де представлені платформи, інструменти та кращі практики, які можуть використовувати учні, студенти, вчителі та викладачі. Міжнародні платформи, де подані онлайн-курси для України є нині безкоштовними, тому їх використання в дистанційному та змішаному форматі навчання є доцільним. Актуальними є сучасні інструменти Google та ZOOM. В Україні системно проводяться різноманітні заходи з метою підвищення кваліфікації освітян, що дозволить опанувати цікавими інструментами та ресурсами.

ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні практики наукової освіти» є актуальною та цікавою, оскільки порушує ряд важливих проблем. Усі доповідачі уміло представили власні напрацювання та у подальшому планують удосконалювати свої дослідження.

 

 

Члени Громадської організації «Інноваційні обрії України» активно долучаються до різноманітних заходів, оскільки обговорюючи такі проблеми, можна досягти спільних рішень та ідей щодо подальшого розвитку української науки.

 

Інформацію підготував Сергій ШАРОВ