Комп’ютерний сленг у повсякденному житті

15 грудня 2022 року відбулася зустріч слухачів онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» зі спікером Сергієм ШАРОВИМ, який представив тему «Комп’ютерний сленг у повсякденному житті».

Під час комунікації спікер зазначив способи формування комп’ютерного сленгу, акцентувавши увагу на певних термінах, враховуючи скорочення, універбацію, фонетичну мімікрію, слова-запозичення, а також метафоризацію. Зроблено акцент на словах, які частіше за все використовуються в побуті на рівні розмов про обчислювальну систему, програмне та апаратне забезпечення. 

 

 

Сергій ШАРОВ наголосив на умовному розподілі слів комп’ютерного сленгу:

  • апаратне забезпечення;
  • спілкування, взаємодія;
  • інтернет;
  • професія, досвід;
  • програмне забезпечення;
  • ігри.

Учасникам заходу було запропоновано пройти тестовий контроль, вказавши правильне, на їхню думку, розуміння того чи іншого слова на комп’ютерну тематику, що найчастіше використовуються в побуті. Цікавим виявився момент, що спікер демонстрував на екрані результати наданих відповідей учасниками тренінгу. Нестандартний підхід до тлумачення слів на комп’ютерну тематику дозволив учасникам зануритись у вивчення нових слів українською мовою та краще збагнути їх значення для подальшого використання під час комунікації.

 

 

Завершився захід цікавим анекдотом притчею на комп’ютерну тематику. Спікеру вдалося зацікавити віртуальну аудиторію, тим самим акцентувавши увагу на вивченні української мови в повсякденному житті.

 

 

Онлайн-школа «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» працює в рамках конкурсу «Незламні! Активні!» проєкту «Добрі сусіди – одна родина» і далі має на меті продовжувати зустрічі з зацікавленими особами, які прагнуть вивчати українську мову та долати мовний бар’єр під час спілкування.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА