Моє хобі

16 грудня 2022 року відбулася зустріч слухачів онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» зі спікеркою Світланою ЄРМОЛЕНКО, яка представила тему «Моє хобі».

На заході були представлені тлумачення різноманітних прислів’їв, які досить часто використовуються у побутовому вжитку, запропоновані вправи на предмет розставлення розділових знаків у текстах, які нині є актуальними за змістом. Спікеркою акцентовано увагу на тому, як саме українці проводять дозвілля. Слухачі занурилися в атмосферу розглянутого питання щодо написання оголошення, розібрали значення терміну «хобі».

 

 

Учасникам онлайн-школи подано інформацію про те, якими є захоплення чи дозвіллєвий відпочинок людей різного віку: наприклад, у 20 та 30 років. Здебільшого, спікера проаналізувала різноманітний вік з урахуванням того, чим саме цікавляться люди у такому віці. Наведена статистика дозволила учасникам заходу міркувати та робити певні висновки.

 

 

По завершенню заходу Світлана Єрмоленко запропонувала учасникам онлайн-школи інтерактивні вправи, що суттєво активізувало віртуальну аудиторію. Під час представлення власних міркувань, спікера акцентувала увагу на трьох кроках до перемоги у вивченні української мови та можливості представлення власного дозвілля. Цікавими були питання до спікери:

 1.  Скільки часу потрібно, щоб досконало вивчити українську мову?

2.   Як найпростіше допомогти дитині вивчити українську мову?

3.   Як спілкуватися українською в побуті?

4.   Чи є різниця між українською мовою на сході й заході України?

 

Онлайн-школа «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» працює в рамках конкурсу «Незламні! Активні!» проєкту «Добрі сусіди – одна родина» і далі має на меті продовжувати зустрічі з зацікавленими особами, які прагнуть вивчати українську мову та долати мовний бар’єр під час спілкування.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА