Орієнтування в часі і просторі

17 грудня 2022 року відбулася зустріч слухачів онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» зі спікеркою Наталією КОБИЛКО, яка представила тему «Орієнтування в часі і просторі».

 

 

Серію заходів заплановано в режимі онлайн задля безпекової ситуації через поширення пандемії COVID-19 та для долучення великої кількості бажаючих до вивчення української мови на побутовому рівні в умовах воєнного стану в Україні. Онлайн-школа «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» працює в рамках конкурсу «Незламні! Активні!» проєкту «Добрі сусіди – одна родина» і далі має на меті продовжувати зустрічі з зацікавленими особами, які прагнуть вивчати українську мову та долати мовний бар’єр під час спілкування.

 

 

До заходу долучались учасники із Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також зацікавлені особи інших регіонів нашої країни, що прагнуть подолати мовний бар’єр та спілкуватися українською мовою на побутовому рівні.

Спікерка Наталія Кобилко у своїй презентації представила 8-10 кроки до опанування українською мовою та наближення усіх учасників онлайн-школи до перемоги!

8 крок – час

9 крок – простір

10 крок – часово-просторові відношення

 

На заході було презентовано різноманітні методики, які можна використовувати для орієнтування в часі та просторі. Було зроблено акцент на проблемних питаннях, які частіше за все використовуються на побутовому рівні. Робота онлайн-школи направлена на те, аби правильно опанувати різноманітні методики та навчитись говорити українською мовою на побутовому рівні.

На завершення спікера вивела свою презентацію щодо часових меж сьогодні: «Час подякувати захисникам!: любимо, цінуємо, завдячуємо, вклоняємось, окрилюємось, віримо у вас, віддячуємо, молимося, пам’ятаємо, обіймаємо, пишаємося, дякуємо!».

Останній слайд спікерки мотивував учасників онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!»  вивчати українську, бо це круто, природньо, потрібно саме зараз!

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА