Формула життя в дії: секрети творчості та успіху від педагогинь

4 лютого 2023 р. пройшов 2-й день фестивалю поезії «Формула життя», на якому спікерками виступили членкині ГО, високопрофесійні та надкреативні педагогині.  Постаючи в новій іпостасі, презентуючи власну поезію та вірші інших майстрів слова, вони поділились своїми формулами життя, розкрили ті принципи і постулати, які їх надихають, дарують наснагу й упевненість у тому, що вони роблять.

Перша спікерка, Надія Кобилко, викладач української мови та літератури вищої категорії, «старший вчитель» філії ДНЗ «Охтирський центр ПТО» смт Велика Писарівка Сумської області, ознайомила присутніх із власним життєвим кредо: «Усе, що починається з любові, приречено на успіх» (Н. Хілл). Її розповідь про власні принципи життя, педагогічну діяльність, залюбленість у слово та поширення цієї любові серед своїх учнів перемежовувалась із віршами її земляка, Володимира Затуливітра.

 

 

Оксана Лихошапка, вчителька української мови та літератури комунального закладу «Слоутський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Волошка» Березівської сільської ради, ділилась секретами свого особистісного і професійного становлення під гаслом «Навчаючи – учись, навчаючи – твори, у процесі творчості – навчай». Спікерка розповіла про те, як почала писати вірші, що її надихає і підтримує, декламувала власні твори. Тематика цих поезій розмаїта: описи природи рідного краю, щоденні радощі й турботи, присвяти Т.Г. Шевченку, Україні, але всі вони сповнені щирості й любові.

 

 

Кандидатка філологічних наук, заступниця директорки Початкової школи імені Софії Русової Івано-Франківської міської ради Олеся Дибовська визначила за один із дороговказів свого життя вислів А. Шептицького: «Спільне добро чинить із людей одне тіло, а якраз те спільне добро є основою всякої любови». Вона розповіла, як поєднує свою любов до слова з педагогічною діяльністю, познайомила зі своєю поезією та презентувала творчий проєкт «Інтонації» (Івано-Франківськ, 2018), в якому вміщено її поезії в прозі.

 

 

Це були три моновистави, у яких ліричні героїні змушували присутніх сміятися й сумувати, згадувати дитинство, проводити паралелі з теперішнім та поринати в уявні світи. Той факт, що, за велінням долі, за два дні фестивалю виступили саме 7 спікерів, засвідчує, що наша спільна формула життя приведе лише до щастя!

 

Інформацію підготувала Аліна Землянська