Цифрова трансформація науки в умовах євроінтеграції

8 листопада 2022 р. члени ГО «Інноваційні обрії України» Т.М. Шарова, С.В. Шаров, О.М. Семеног, А.В. Землянська та А.М. Землянський взяли участь у круглому столі «Цифрова трансформація науки в умовах євроінтеграції». Організаторами заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Офіс підтримки вченого, Рада молодих вчених НАН України, Інститут цифровізації освіти НАПН України тощо.

 

 

Обговорення важливих аспектів цифрових трансформацій у науці відбувалось упродовж чотирьох тематичних сесій:

Сесія 1. Цифровізація науки: від макрорівня (EOSC, GEANT, URIS, НРАТ) до мікрорівня (інституційні репозитарії, системи для узагальнення звітних даних, тощо.

Сесія 2. Національний план щодо відкритої науки: нормативно-правові акти в середньостроковій перспективі.

Сесія 3. Забезпечення відкритого доступу до дослідницької інфраструктури. Створення єдиної бази даних про результати наукової та науково-технічної діяльності / створення єдиної бази даних про результати наукової та науково-технічної діяльності (URIS)

Сесія 4. Цифрові сервіси для науковців.

Наприкінці заходу координатори Офісу підтримки вченого презентували опитування щодо рівня та масштабу залучення українських наукових установ до е-інфрструктур.

Учасники заходу підвищили свій професійний рівень, вдосконалили  інформаційну компетентність та отримали іменні сертифікати.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська