Експертна діяльність членів громадської організації

16 лютого 2023 року професор, голова правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна Шарова долучилась до засідання МОН у якості експерта з метою підготовки Проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти до громадського обговорення.

У мовно-літературній галузі, відповідно до офіційного листа МОН України директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, було затверджено склад експертної групи з обговорення Проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти, який налічував 24 особи. Усі експерти долучились до обговорення представленого заздалегідь документу.

На засіданні були розробники Проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти, які давали вичерпні відповіді експертам, оскільки зібрання було фаховим та компетентним. Робоча зустріч подібного характеру потрібна для того, аби узгодити різні питання, що стосуються Проекту державного стандарту перед процедурою оприлюднення та винесення на громадське обговорення. Вичерпні відповіді розробників та жива комунікація експертів дозволили вирішити ряд важливих проблем у формуванні документу перед його подальшим оприлюдненням.

На засіданні експертів Тетяна Шарова також задала ряд питань та коригуючих зауваг, на які отримала вичерпні позитивні відповіді щодо подальшого унормування Державного стандарту профільної середньої освіти  у питанні мовно-літературної галузі.

У подальшому плануємо активно долучатись до подібних засідань та фахово вести роботу із розробниками та авторами документів, що виносяться назагал.

 

P.S. Зі списком експертів можна ознайомитись за посиланням

 

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА