Дитячі мрії або пріоритет майбутнього

19 лютого 2023 року в режимі онлайн за результатами конкурсу «Незламні. Активні!» за підтримки проекту «Добрі сусіди – одна країна» було проведено заходи, під час яких учасники мали змогу висловити власні мрії, створити свою історію, долучитись до створення коміксів.

З дітьми проведено дві зустрічі по 40 хв., кожна із яких містила інтерактивні вправи.

  1. Онлайн-зустріч на основі сторітеллінгу «Комунікація в воєнний час та поствоєнний період: друзі та вороги» (спікерка Тетяна Шарова)
  2. Онлайн зустріч в ігровому форматі «Адаптація на новому місці: комікси про головне» (спікерка Аліна Землянська)

Ігрова форма дозволила дітям показати все те, що вони не завжди можуть сказати.

Ігрова форма дозволила дітям проявити себе під час «відкритого мікрофону». Усі заходи мали на меті спонукати дітей до розуміння європейських цінностей: поваги, толерантності, взаємовідносин тощо. Тому, під час онлайн-зустрічі на основі сторітеллінгу дітям розказані життєві історії, які в своїй основі місять цікавий навчальний момент. До прикладу було взято відомі сучасні мультфільми, сюжет яких знала долучена аудиторія. Однак, родзинкою таких історій є наявність протилежних категорій: друзі та вороги, дорослі та малі, білий та чорний, високий та низький тощо. Дітям не треба було щось обирати, вони будуть наводити свої приклади, тим самим орієнтуючись на власний життєвий досвід.

 

За допомогою ігрового формату, діти в режимі онлайн змогли переглянути особливості створення коміксів в режимі онлайн. Усі учасники активно реагували на запитання, здебільшого подаючи власне бачення означуваного питання. Однак слід відзначити і активну позицію батьків маленьких учасників, оскільки вони також писали в чаті коментарі з приводу того, хто дня них є авторитетом і як можна зробити безпечне місце для себе та своєї дитини.

 

Цікавим моментом на заході був той факт, коли спікерка п. Аліна запропонувала обрати для себе Янгола охоронця та представити його в своїй уяві, а потім прокоментувати отриманий образ. До діалогу долучились діти та дорослі, які справді змогли показати власного Янгола, який оберігає їх від усіляких негараздів.

По завершенню заходу учасники отримали домашнє завдання, аби розвантажитись та переосмислити все те, що відбувалось під час зустрічі: треба намалювати свого Янгола-охоронця та надіслати організаторам заходу на електронну пошту.

 

Сподіваємося, що мета заходу досягнута, а результати таких зустрічей зможемо побачити незабаром, оскільки і батьки і діти отримали велику насолоду від комунікації з фаховими спікерками упродовж двох днів.

Щиро вдячні усім, хто долучився до заходів!