STEM-освіта як інноваційний підхід до всебічного розвитку особистості

Не зважаючи на екстремальні умови, наука та освіта просувається вперед, тримаючи свій фронт. І це є дуже важливою справою, оскільки досвідчена та талановита молодь є запорукою сталого розвитку держави. Одним з яскравих прикладів освітніх успіхів є проведення STEM-тижня в ліцеї № 4 Мелітопольської міської ради Запорізької області. Захід відбудеться з 21 по 23 березня 2023 року у дистанційному форматі на платформі Zoom.

 

Упродовж STEM-тижня учні, педагогічні працівники та викладачі закладів вищої освіти будуть обмінюватися думками та власним досвідом щодо впровадження STEM-освіти у підготовку сучасного здобувача освіти. Сьогодні відбувся перший день заходу, упродовж якого заступник директора ліцею № 4 розповіла про векторну модель STEM-освітнього середовища, що успішно реалізується у закладі освіти. Викладачі закладів вищої освіти представили свої напрацювання щодо використання Lego роботів, програмування за допомогою Kodu Game Lab та ін.

 

 

До заходу долучився член громадської організації «Інноваційні обрії України», доцент Сергій Шаров. Разом з викладачами кафедри комп’ютерних наук ТДАТУ він представив доповідь на тему «STEM-освіта як засіб активізації творчого потенціалу особистості». Під час доповіді було наголошено на важливості STEM-освіти для сучасної учнівської молоді, продемонстровано напрямки використання STEM-освіти у закладі вищої освіти.

 

 

Захід був проведений на високому рівні, в колі однодумців та всіх бажаючих. Чекаємо на продовження STEM-тижня та зичимо адміністрації ліцею № 4 Мелітопольської міської ради Запорізької області і надалі просувати STEM-освіту заради розвитку наших дітей.

 

Підготував доцент Сергій Шаров