Спільна нарада оргкомітету та членів журі Всеукраїнського Конкурсу

27 березня 2023 р. відбулося підсумкове засідання організаційного комітету Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». На зустрічі були присутні представники установ-співорганізаторів конкурсу, члени організаційного комітету та члени журі. Було підбито підсумки конкурсу, учасниками якого стали 3309 здобувачів загальної середньої, професійно-технічної і фахової передвищої, вищої освіти з усіх областей України.

 

 

Із вступним словом до присутніх звернувся заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Заслужений діяч науки і техніки, д.екон.н., професор Юрій САФОНОВ. Він привітав усіх організаторів заходу, членів журі, учасників та їх керівників і наголосив на важливості конкурсу саме в наш час, коли українці відстоюють свою незалежність, право на самовизначення як нація, виборюють право сповідувати власні духовні цінності. Одним із «промінчиків», які освітлюють наш народ із середини, є Тарас Шевченко: його сила духу, його слово, його мудрість. Доповідач також запропонував наступного року розширити масштаби конкурсу до міжнародного рівня, оскільки цікавим може бути погляд на місце і роль Шевченка в українському сьогоденні і представників діаспори, і громадян інших країн, які підтримують наш народ у часи війни.

 

 

З привітальним словом до присутніх та учасників конкурсу також звернувся головний науковий співробітник сектору науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю відділу роботи з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», д.пед.н., професор Борис КРЕМІНСЬКИЙ. Він поділився спостереженнями за перебігом конкурсу, якістю поданих на оцінку поважного журі робіт, відзначив потребу сучасних здобувачів освіти у самовираженні, на що вказує кількість есе, надісланих на конкурс.

 

 

Ректор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, д.т.н., професор Сергій КЮРЧЕВ наголосив, що університет завжди підтримує проєкти, спрямовані на виявлення та розвиток обдарованої молоді, і вже другий рік поспіль є співорганізатором цього Конкурсу. Співпраця з ГО «Інноваційні обрії України», до складу якої входять і науково-педагогічні працівники ТДАТУ, реалізується на ідейно-організаційному, технічному, інформаційному рівнях. Учасники і переможці конкурсів стають майбутніми студентами університету та його відокремлених структурних підрозділів, успішно реалізують себе у подальшому науковому, творчому, професійному житті, що є основною метою будь-якого закладу освіти. Доповідач подякував всім членам журі та оргкомітету за кропітку роботу та досягнуті результати.

 

 

Голова ГО «Інноваційні обрії України», старший науковий співробітник відділу роботи з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», д.філол.н., професор Тетяна ШАРОВА оприлюднила статистичні дані щодо кількості учасників та призових місць у кожній категорії, кількості закладів освіти, які взяли участь у конкурсі, та кількості педагогів-керівників різних рівнів освіти. Вона подякувала присутнім за злагоджену роботу, розповіла про подальші кроки оприлюднення результатів та найкращих робіт, процедуру нагородження переможців та учасників дипломами, грамотами й подяками.

 

 

Зі словами подяки й привітання звернулась до присутніх і членкиня ГО «Інноваційні обрії України», д.пед.н., професор, завідувач кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Олена СЕМЕНОГ. Доповідачка підкреслила високий рівень організації конкурсу, злагодженість командної роботи, відзначила, що робота в журі дала змогу оцінити стан сприйняття і розуміння молоддю української класичної літератури, її ролі в сучасному житті, що стане у нагоді викладачам філологічних дисциплін.

 

 

З підсумковим словом виступила й співзасновниця ГО «Інноваційні обрії України», к.філол.н., доцент кафедри суспільно-гуманітарних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА, яка відзначила, що від першого року проведення конкурс есе тримається на «трьох китах», які не дають згаснути ентузіазму його організаторів та членів журі: бажання підтримати творчу молодь, обмін досвідом із колегами й розширення горизонтів науково-освітньої співпраці та збереження національних цінностей у сучасного покоління, що є свого роду «освітнім фронтом», педагогічним внеском у перемогу України.

 

 

Наприкінці зустрічі було відзначено, що 28.03.2023 р. всі рейтингові таблиці з результатами учасників буде завантажено на сайт ГО «Інноваційні обрії України». Поступово на сайті будуть викладені дипломи переможцям, грамоти номінантам та подяки учасникам конкурсу, а також подяки керівникам здобувачів вищої освіти, що супроводжуватиметься повідомленнями на сайті ГО та в групі ГО на фейсбуці.

 

 

Підготувала доцент Землянська А.В.