Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді відбувся!

У 2023 році з-за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Таврійського державного агротехнологічного університету мені Дмитра Моторного громадською організацією «Інноваційні обрії України», Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ було організовано та проведено ювілейний V Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко».

 

Конкурс мав на меті популяризацію творчої спадщини Тараса Шевченка, актуалізацію пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації. Цього року до участі в Конкурсі долучилось 3309 учасників.

Учасники були розподілені на 4 категорії:

  • 5-8 кл.;

  • 9-11 кл.;

  • Коледжі (заклади освіти професійної/професійно-технічної, фахової передвищої освіти);

  • Заклади вищої освіти.

 

За результатами на всеукраїнському рівні маємо 331 переможця з усієї України.

5-8 кл. 1452 учасника – 145 переможців

9-11 кл. 1191 учасник – 119 переможців

Коледжі 466 учасників – 47 переможців

Заклади вищої освіти 200 учасників – 20 переможців

 

До Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді долучились 2823 вчителя/викладача. У Конкурсі представлено 2983 заклади освіти загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

 

Додатково членами журі були визначені номінанти, чиї роботи визнані кращими! Усього маємо 205 номінантів.

 

Злагоджена робота 17 членів журі та потужної команди-однодумців, оргкомітету  дозволили організувати та провести конкурс всеукраїнського рівня в умовах воєнного стану в Україні. Саме тоді, коли лунала сирена, у той час, коли треба було йти в укриття від масованих ракетних ударів рф, ми мужньо трималися, бо віримо в перемогу нашої держави! Щиро вдячні членам оргкомітету в організації та проведенні Конкурсу, а також членам журі, які здійснювали перевірку конкурсних робіт та обирали кращі з кращих робіт.

Усі здобувачі освіти, які дотримались умов Конкурсу, були допущені до Конкурсу, про що свідчив реєстр учасників, оприлюднений на сайті громадської організації «Інноваційні обрії України».

Кожна робота здобувача освіти перевірялась трьома членами журі. Регулярно проводились робочі наради із членами журі, що дозволило здійснити швидку перевірку 3009 конкурсних робіт.

Попереду робота із створення дипломів І-ІІІ ступеня переможцям, грамот номінантам, подяк учасникам. З особливою вдячністю хочеться відзначити роботу викладацького складу, які були помічниками під час написання есе конкурсантами, а також подальшого завантаження творчого документу до гугл-форми. Усім викладачам, вчителям, наставникам будуть створені подяки за підготовку учасників, переможців та номінантів. Усі учасники конкурсу, переможці чи номінанти  зможуть завантажити відзнаки на сайті ГО «Інноваційні обрії України».  

Щорічно членами ГО «Інноваційні обрії України» формується збірник есе учнівської та студентської молоді, де представлені роботи переможців. У 2023 році кращі есе Конкурсантів увійдуть в збірку, що свідчитиме популяризацію українського слова та мотивацію сучасної молоді до подальшої участі в інтелектуальних змаганнях на всеукраїнському та міжнародному рівнях!

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА