Проєктна діяльність: незламні громади відновлюють Україну разом!

30 березня – 01 квітня 2023 року Всеукраїнська громадська організація «Інститут політичної освіти» організував зустріч громадсько активних жінок з метою активізації їхніх команд у територіальних громадах, громадських організаціях, органах місцевого самоврядування. Від громадської організації «Інноваційні обрії України» до проєкту була відібрана Тетяна ШАРОВА, заявка якої розглядалась Правлінням всеукраїнської громадської організації «Інститут політичної освіти».

 

 

Програма заходу «Незламні громади. Відновлюємо Україну разом!» розрахована на 3 дні та передбачає зустріч учасників з різноманітними спікерами: Сергій БОГДАНЕНКО, Ольга ОМЕЛЬЧУК, Олександр СОЛОНТАЙ, Дмитро КУЩ, Олександра ГЛІЖИНСЬКА, Галина ЛИТВИН, Інна ПЕНЧУК.

30 березня 2023 року (1 день) відбулося знайомство учасників семінару (Сергій БОГДАНЕНКО, координатор проєкту «Незламні громади. Відновлюємо Україну разом!»), а також практичний тренінг за участі Ольги ОМЕЛЬЧУК (військової парамедикині, засновниці центру тактичної медицини «Ко-Ле-Со»), яка представила особливості домедичної допомоги та навики, якими  повинен володіти кожен громадянин країни, де відбувається війна. Експерт Інституту політичної освіти Олександр СОЛОНТАЙ у перший день зустрічі представив інформацію, що стосувалась життя громади в умовах воєнного стану в Україні, зокрема зміни в нормативних документах.

31 березня 2023 року (2 день) було заплановано зустрічі-бесіди та розгляд практичних кейсів із ведучим тренінгових програм, керівником психологічного центру «Content»Дмитром КУЩЕМ. Було розглянуто питання психологічної самодопомоги в умовах тривалого стресу під час війни. Цікавою була зустріч та комунікація з членкинею правління асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», експерткою з питань міжрегіональної співпраці Галиною ЛИТВИН. Під час комунікації активна жіноча спільнота дізналась про те, як правильно обирати донорів для отримання грантових проєктів, які треба застосувати підходи для визначення проблеми, на яку грантодавачі виділяють кошти.

01 квітня 2023 року (3 день) був доволі насиченим та продуктивним. Під час двох зустрічей активні жінки громад та громадських організацій опанували особливостями заповнення проєктних заявок та створення кошторисної документації для подальшої участі в грантах. Корисні поради в цих питаннях були надані Галиною ЛИТВИН, експерткою з питань міжрегіональної співпраці. На завершення тренінг для активних жінок громадянського суспільства було проведено Інною ПЕНЧУК, яка представила питання щодо адаптації жінок до активного життя в умовах воєнного часу, акцентувавши увагу на лідерських якостях під час формування команди та комунікативних навичок жінки-лідера.

 

 

Це був лише перший етап навчання громадсько активних жінок. Попереду другий етап – 25-27 травня 2023 року у м. Львів, де відібрані активні жінки повинні будуть представити власні проєкти та здійснити їх презентацію.

На сьогодні маємо нових знайомих, ідейних натхненників, які навчають та допомагають вчитися упродовж життя. Вдячні організаторам заходу за можливість долучення до подібних семінарів, тренінгів, майстер-класів.

 

Підготувала професор Тетяна Шарова