Участь у ХХ Міжнародній школі-семінарі

4-8 квітня 2023 року членкиня ГО «Інноваційні обрії України», кандидатки філологічних наук, доцентки А.В. Землянська та Н.А. Кобилко взяли участь у ХХ Міжнародній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», організованої на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний університет». Метою діяльності школи було підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників шляхом ознайомлення із новітніми тенденціями в освіті та науці, сучасними технологіями, які використовуються в освітньому процесі в НТУ «ХПІ» та провідних закладах освіти України, Європи та США.

 

 

Чотириденний інтенсив передбачав участь у дистанційному форматі в педагогічних майстернях з різних напрямів, STEM-лабораторіях, майстер-класах, ділових іграх, тренінгах, презентаціях тощо. Учасники мали змогу вийти за межі своїх науково-педагогічних інтересів, подивитись на ті можливості, які відкрились в інших галузях: у викладанні дисциплін спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та інженерних дисциплін, хімії та менеджменту тощо; вирішення питань аксіології та психологічних конфліктів, керування власними науковими профілями та використання інформаційно-комунікаційних технологій тощо.

 

 

Спікерами школи-семінару виступили провідні фахівці Харківського політехнічного інституту, інших вітчизняних закладів освіти, а також Албанії, Бельгії, Великобританії, Іспанії, Мексики та інших країн. 

 

 

Подібні заходи, які пропонують можливість спілкування представникам закладів освіти різних закладів освіти, галузей знань та наукових інтересів сприяє загальному і професійному розвитку учасників, обміну досвідом, налагодженню нових зв’язків для співпраці та спільних проєктів.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська